Selecteer een pagina

De verhalen

In alles wat ik doe zijn het de verhalen die mij het meest raken. Want misschien typeert mijn nieuwsgierigheid mij wel het meest. Die onstilbare honger om te onderzoeken wat het leven zo wezenlijk maakt. Als klein meisje kon ik mijn weg niet helemaal vinden in het plattelandsdorpje waar ik opgroeide. Ik wilde meer, ik wilde anders, ik wilde op zoek. Nu ik die schitterende dingen gevonden heb, draag ik ze dicht bij mijn hart. Zodat ik ze kan delen met anderen en de wereld een stukje lichter kan maken.

In groep acht mocht ik van de juf kiezen tussen het maken van een werkstuk of het schrijven van een verhaal. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik schreef er vijf – inclusief eigenhandig geknutselde omslagen – en werd ter plekke verliefd op woorden.

Ondertussen was dat plattelandsdorpje mij veel te klein geworden. Ik verlangde naar andere verhalen. Op mijn zestiende ging ik Journalistiek studeren en vloog ik uit, maar vanwege een overmatige interesse voor Tilburgse studentencafés brak ik die studie al gauw weer af. In die periode voelde ik mij klote, bevocht ik allerlei spoken uit mijn verleden en deed ik een grote ontdekking: ik merkte hoe helend schrijven kan zijn.

Fast forward naar betere tijden. In mijn twintigerjaren werkte ik als communicatiespecialist en daarnaast besteedde ik veel tijd en geld aan innerlijk werk. Ondertussen bleef ik veel schrijven en in 2019 begon ik mijn gedichten actief te delen via Instagram. Die werden zó goed ontvangen, dat ik een jaar later een kaartenlijn met gedichten lanceerde.

Dat werd opgemerkt. Ik werd gevraagd als huisdichter van Flow Magazine en genomineerd als ‘beste Instagramdichter’ van Nederland. In het najaar van 2022 kwam mijn grote droom uit: mijn debuutdichtbundel Duizend stukjes liefde zag het levenslicht en kwam in de boekwinkels te liggen!

Ik zei mijn werk in loondienst vaarwel en ging mijn creatieve ondernemerschap combineren met freelance PR en communicatieklussen. Op die manier werkte ik voor de Rijksoverheid, DPG Media en vele maatschappelijke en culturele organisaties. Daarnaast bleef ik woordkunst maken en verkopen, organiseerde ik af en toe een schrijfworkshop en schreef ik vele gedichten op maat.

Op dit moment in mijn leven ben ik zielsgelukkig. Op één van de eerste dagen dat ik mij zo dankbaar voelde als nu, vielen de woorden ‘Alles wat schittert’ opeens uit de lucht. Voor mij zeggen die drie woordjes alles. Ik hoef alleen maar de schittering te volgen. De liefde, de verwondering, de daadkracht, het echte leven.

Nu ik mijn eigen zielsmissie (voor nu) gevonden heb, heb ik ook meteen een obsessie ontwikkeld voor de zielsmissies van andere mensen. Ik vind het heerlijk om mensen het hemd van het lijf te vragen over wat hen écht drijft. In Schitterende Dingen kan ik bijna al mijn liefdes kwijt: woordkunst, communicatie, zichtbaarheid, coachen, vragenstellen… Het zit er allemaal in!

Mijn zoektocht naar de schittering zal eeuwig blijven voortduren, maar het heeft in ieder geval nooit beter geklopt dan nu.

"Het heeft nooit beter geklopt dan nu."