Selecteer een pagina

In alles wat ik doe zijn het de verhalen die mij het meest raken

 Want misschien typeert mijn nieuwsgierigheid mij wel het meest.
Die onstilbare honger om te onderzoeken wat het leven zo wezenlijk maakt.

Als klein meisje kon ik mijn weg niet helemaal vinden in het plattelandsdorpje waar ik opgroeide.
Ik wilde meer, ik wilde anders, ik wilde op zoek.
Nu ik die schitterende dingen gevonden heb, draag ik ze dicht bij mijn hart.
Zodat ik ze kan delen met anderen en de wereld een stukje lichter kan maken.

Verliefd op woorden

In groep acht mocht ik van de juf kiezen tussen het maken van een werkstuk of het schrijven van een verhaal. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik schreef er vijf – inclusief eigenhandig geknutselde omslagen – en werd ter plekke verliefd op woorden.

Ondertussen was dat plattelandsdorpje mij veel te klein geworden. Ik verlangde naar andere verhalen. Op mijn zestiende ging ik Journalistiek studeren en vloog ik uit, maar vanwege een overmatige interesse voor Tilburgse studentencafés brak ik die studie al gauw weer af. In die periode voelde ik mij klote, bevocht ik allerlei spoken uit mijn verleden en deed ik een grote ontdekking: ik merkte hoe helend schrijven kan zijn. 

Instagramdichter

Fast forward naar betere tijden. In mijn twintigerjaren werkte ik als communicatiespecialist en daarnaast besteedde ik veel tijd en geld aan innerlijk werk. Ondertussen bleef ik veel schrijven en in 2019 begon ik mijn gedichten actief te delen via Instagram. Die werden zó goed ontvangen, dat ik een jaar later een kaartenlijn met gedichten lanceerde. 

Dat werd opgemerkt. Ik werd gevraagd als huisdichter van Flow Magazine en genomineerd als ‘beste Instagramdichter’ van Nederland. In het najaar van 2022 kwam mijn grote droom uit: mijn debuutdichtbundel Duizend stukjes liefde zag het levenslicht en kwam in de boekwinkels te liggen!

Ik zei mijn werk in loondienst vaarwel en ging mijn creatieve ondernemerschap combineren met freelance PR en communicatieklussen. Op die manier werkte ik voor de Rijksoverheid, DPG Media en vele maatschappelijke en culturele organisaties. Daarnaast bleef ik woordkunst maken en verkopen, ging ik journalcursussen organiseren en schreef ik vele gedichten op maat. 

Alles wat schittert

Op één van de eerste dagen dat ik mij zo dankbaar voelde als nu, vielen de woorden ‘Alles wat schittert’ opeens uit de lucht. Voor mij zeggen die drie woordjes alles. Ik hoef alleen maar de schittering te volgen. De liefde, de verwondering, de daadkracht, het echte leven. 

Nu ik mijn eigen zielsmissie gevonden heb, heb ik een lichtelijke obsessie ontwikkeld voor dat wat anderen drijft. Ik vind het heerlijk om mensen het hemd van het lijf te vragen over dat wat écht belangrijk voor hen is. In Schitterende Dingen kan ik veel van mijn liefdes kwijt: woordkunst, coachen, vragenstellen… het zit er allemaal in!

Mijn zoektocht naar de schittering zal eeuwig blijven voortduren, maar het heeft in ieder geval nooit beter geklopt dan nu. 

En dan nog wat random feitjes…

  • Ik moet elke week (maar liever nog elke dag) minstens een uur in een bos wandelen, anders word ik heel onrustig.
  • Ik gaf mijn dichtbundel uit in eigen beheer dankzij een crowdfunding waarmee ik meer dan 7.500 euro ophaalde!
  • Op de basisschool zat er slechts één ander meisje in mijn klas (in totaal waren we met 7).
  • Ik schreef een gedicht met daarin de namen van alle mannen die mijn hart braken. ‘Wie leest dat nou?’ dacht ik naïef. Flow Magazine vond dat zó stoer dat ze hem in hun blad publiceerden (oeps). 
  • Ik ben geobsedeerd door mijn hond Loet waar ik meestal op een heel vervelend en hoog stemmetje tegen praat. 
Contact

info@schitterendedingen.nl

Volg mij op Instagram

Volg mij op LinkedIn

Meld je aan voor mijn briefjes vol schitterende woorden (max 1x per maand!)